Sunday, April 20, 2008

I Will Listen to More News

... if all of them are like this.

Tok tok tok… Pukul 10 malam.
Inilah Berita dari Radio 9 Brickfields

Mula-mula berita penting:

* Amerika utara berjanji mahu membeli 8 buah meriam daripada malaysia tetapi tidak jadi.

* Pasukan Negeri Sembilan telah berjaya memenangi acara bola jaring di Padang Dadah Paroi petang semalam.

Berita seterusnya… err sepenuhnya, mana satu tah:

* Amerika syarikat telah berjaya membeli 8 buah meriam daripada Malaysia yang akan digunakan untuk perhiasan di muzium di Amerika.

Pada mulanya tentera-tentera tidak mahu membeli meriam itu kerana tidak tahu macam mana mahu menggunakannya. Tetapi menurut pegawai muzium di sana, mereka boleh menggunakan meriam itu untuk ambil gambar.

* 24 April, satu kejadian ngeri telah berlaku di sebelah hulu Kedah bahagian hulu dekat kedai basikal sana, satu eksiden telah berlaku di mana sebuah basikal telah melanggar sebuah lori yang berhenti. Plat lori itu patah. Basikal itu pula dilaporkan dalam keadaan teruk di mana lampunya pecah dan bertebaran di atas jalan bertabur-taburan seperti pasir-pasir di tepi laut.

Pemandu basikal itu pula dilaporkan cedera parah di mana dua helai tali perutnya putus dan buah pinggangnya telah hilang. Menurut hospital yang dihantar pada malam itu selepas kejadian tersebut… macam mana dia tulis ni, nanti saya baca balik semula. Menurut hospital di mana rawatan pesakit luar dijalankan… mana pulak kertas… hilang… ha ni dia. banyak sangat la potong ni dia tulis tak betul ni, berita ni. Menurut hospital, pemandu basikal itu berada di dalam keadaan tenat di mana sebelah daripada buah pinggangnya telah hilang. Pihak hospital telahpun mengadakan bedah siasat dan mencabut lapan batang dihadapannya untuk menjamin kesihatan.

* Dan ada satu berita baru dihantarkan kepada saya. Berita ini dikirimkan oleh… argh sapa nama dia, takde di sini, dari Brickfield.

Tiga orang pemuda dijumpai mati terduduk di sebuah kawasan perkuburan. mereka terkejut…

Apa ni tulis ni, tak nampaklah. sekian sahajalah berita pada malam ini sebab saya tak boleh nak baca. tak nampaklah, lampu takde. Assalamualaikum.

Small talk: Sorry for the string of nonsense in my recent posts. I guess I am just a bit stressed up by the impending deadline for my research. :(
Small talk 2: Can someone point out the origin of this clip? It's in my MP3 collection and I don't know where it's from.

5 comments:

Alvin Ooi said...

oh i got the clip too. i think CQ was responsible for it LOL.

i am not sure about the orign of the clip but Din Beramboi was mentioned. So i believe it's somehow linked to Majalah Ujang.

u so lame leh~to transribe the mp3

Jyue Loh said...

when i read the first paragraph, i really dunno what is going on...haha, it is funny.

how are u recently? a bit stress?

4seasonspring said...
This comment has been removed by the author.
4seasonspring said...

haha....saya jugak akan dengar banyak2 berita jika semua berita lucu macam tu....

haha....

this joke is....

satu bagui punya "kick-start" untok saya lepas lama tak mai lawat blog kamu
(direct translation from "a great kickstart for me after long time idling from your blog!"=P)

by the way, senior....hang on there!All the best!=D

changyang1230 said...

Alvin: Haha it's called GOOGLE larr... :D I where got so wuliao. I couldn't make up some words too when I first listen to it. Anyway what are Majalah Ujang and Din Beramboi? I just put the name there because it's how it appeared in my MP3 info.

jyue: Okay la, not too bad (yet). Just a bit of stress with the upcoming works. :P

4seasonspring: Thanks for visiting! Hah haven't seen you for a long time, hope that you are doing well there. :)